PříbramDnes.cz
PříbramDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Příbramský deník - zprávy

Z regionu

Příbramský deník - zprávy Zdroj: Příbramský deník - zprávy |

Příbram přestěhuje část úředníků do pronájmu. Než opraví bývalé sídlo soudu

20. 5. 2024 | Příbramské radnici už brzy nebudou stačit stávající prostory pro úředníky. S novou legislativou totiž stoupne počet zaměstnanců městského úřadu – a ti potřebují ke své práci zázemí. Řešením je pronájem prostor, ale pouze dočasně. Po rekonstrukci se mají přestěhovat do městské nemovitosti na náměstí T. G. Masaryka.

Dobříš oslaví 130. výročí narození Josefa Balabána a připojí se k muzejní noci

19. 5. 2024 | Muzeum města Dobříše a město Dobříš chystají na úterý 4. června tematickou akci k 130. výročí narození pplk. Josefa Balabána. Po vzpomínkové akci na jednoho ze Tří králů před hájovnou Obora bude následovat muzejní noc v Kopáčkově domě. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý program. 

Jaké čeká Příbramsko počasí o víkendu? Předpověď slibuje slunečnou pohodu

16. 5. 2024 | Nepříjemné vyhlídky, že nadcházející víkend proprší, se zřejmě nenaplní. Po větrných dnech čeká podle předpovědí počasí Příbramsko mokrý pátek a pak už slunečné volné dny. Deště by podle předběžných předpovědí měly přijít až v příštím týdnu.

Brčko v akci: na dobříšském náměstí osvěží kolemjdoucí v horkém dni vodní mlha

15. 5. 2024 | Jakmile venkovní teplota dosáhne třiadvaceti stupňů, automaticky se spustí rozstřikování vodní mlhy na mlhopítku, které je novinkou Komenského náměstí v Dobříši. U pítka stačí k zahnání žízně v horkém dni stisknout tlačítko.

V Příbrami se koná krajská soutěž TFA. Hasiči poběží do Svatohorských schodů

14. 5. 2024 | Ve čtvrtek 16. května se v historickém centru Příbrami uskuteční jubilejní desátý ročník Krajské soutěže HZS Středočeského kraje v disciplínách TFA.  Mítinku se zúčastní reprezentanti všech devíti územních odborů HZS Středočeského kraje ve třech věkových kategoriích a další přihlášení profesionální hasiči z jiných krajů nebo i podnikových sborů. 

Robosoutěž elektrotechnické fakulty ČVUT ovládl tým Kraken z Gymnázia Příbram

14. 5. 2024 | /FOTO/ Celkem 16 lego robotů, které postavily týmy z druhého stupně základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií, se v neděli 12. května utkaly před festivalovými davy na Maker Faire Prague ve finále jarní Robosoutěže Fakuty elektrotechnické ČVUT. Vítězný tým s názvem Kraken z Gymnázia Příbram v úloze třídění kostiček překonal dva silné konkurenty z Prahy 4. Jarní soutěže se zúčastnilo 115 týmů ze 60 škol. ...

V Hrabří na Příbramsku vzniká centrum pro handicapovaná zvířata

14. 5. 2024 | /FOTOGAERIE, VIDEO/ Nezisková organizace Pet Heroes zakoupila v Hrabří na Příbramsku několik zemědělských budov, ve kterých by ráda vybudovala centrum pro handicapovaná zvířata. Otevřít je plánuje za sedm až deset let.

Největší česká akumulační vodní elektrárna Orlík má po údržbě nový řídicí systém

13. 5. 2024 | /FOTO/ Orlík, největší česká akumulační vodní elektrárna, je zpátky v plné síle a znovu nabízí energetické soustavě služby všech svých čtyř soustrojí.

Kamenný most v Březnici čeká rekonstrukce. Budou ji provázet dopravní omezení

13. 5. 2024 | V červnu by pravděpodobně měla začít rozsáhlá oprava kamenného mostu v Březnici, který pochází z konce devatenáctého století. Náhradní pěší a objízdné trasy zatím nebyly stanoveny. Práce, které ovlivní provoz v centru města, mají pokračovat až do podzimu.

Bikepark na Monínci zahájil v sobotu sezonu

12. 5. 2024 | /VIDEO, FOTO/ Bikepark ve skiareálu Monínec zahájil jarní sezonu v sobotu 11. května. Již od rána se na místo sjížděly desítky adrenalinu chtivých cyklistů. Dolní stanici lanovky jsme dopoledne navštívili s redakčním objektivem.

Na Nováku mohou nadšenci na wakeboardu taženém lanovém vlekem zkoušet triky

11. 5. 2024 | /VIDEO/ Nový vodní sport, wakeboarding, nabízí příbramský areál Nový rybník. Jde o jízdy na wakeboardu, taženém lanovým vlekem. Jezdci od dětí až po seniory mají příležitost zkoušet na vodní hladině různé styly a triky, na zkušené wakeboardisty čekají na trase i překážky.

Podívejte se: Dělostřelci si připomněli 79. výročí konce druhé světové války

10. 5. 2024 | /FOTOGALERIE/ Slavnostní nástup u 13. dělostřeleckého pluku zahájil oslavy Dne vítězství v Jincích. Vojáci a obyvatelé městysu si připomněli rok 1945. Součástí oslav bylo i položení květin a vzpomínka na padlé válečné veterány, kteří jsou zmíněni na novém pietním místě přímo v areálu kasáren. Velitel Cífka u pomníku padlých vojáků dělostřelců zmínil jména všech, kteří sloužili u pluku a položili své životy v druhé světové válce.  ...

Správa uranových ložisek v Příbrami propouští. O práci přijdou desítky lidí

10. 5. 2024 | /VIDEO/ Už v červnu dostanou stovky zaměstnanců podniku Diamo výpověď. Propouštění se týká také Správy uranových ložisek v Příbrami. Ředitel společnosti Ludvík Kašpar Deníku upřesnil počet lidí, kteřá přijdou o práci. Známe i konkrétní profese, kterých se to bude týkat.

Dobříš bude na májových slavnostech tepat jedním srdcem v africkém rytmu

10. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Africký tanec yankadi na letošních májových slavnostech roztančí Dobříš. Na tamním zimním stadionu se konají ještě dva veřejné nácviky. Loni se do projektu zapojily tři tisíce dospělých i dětí z města a okolí.

Američan, který dal jméno tanku Abrams, odvedl ze sovětské zóny zástupy esesáků

8. 5. 2024 | /FOTO/ Zapomenutý příběh z doby na sklonku druhé světové války v Evropě ožije v Kamýku nad Vltavou. Ve čtvrtek 9. května tam bude před polednem odhalena pamětní deska veliteli americké jednotky Creightonu Williamsovi Abramsovi. Bude připomínat čin, který jeho jednotka vykonala 9. května 1945 na území spadající do zóny Rudé armády – tedy předchozími dohodami vyhrazené Sovětskému svazu. Neváhal dát pokyn k překročení takzvané demarkační linie; navíc se tak stalo v době po podepsání německé kapitul ...

Zpět o 300 milionů let. V areálu dolu Vojtěch otevřou Geopark Brd a Podbrdska

7. 5. 2024 | Při příležitosti Mezinárodního dne muzeí pořádá Hornické muzeum Příbram velkou slávu. V sobotu 18. května se v areálu dolu Vojtěch uskuteční od 14 hodin slavnostní otevření Geoparku Brd a Podbrdska. V něm muzeum prezentuje dvacet velkorozměrových vzorků místních typických hornin a geologických zvláštností z různých období starohor a prvohor, které časově pokrývají období zhruba 300 milionů let.

Dobříš opravuje ulice a chodníky. Řidiči se musí obrnit trpělivostí

7. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Velké opravy v ulicích si na letošní léto nachystala radnice v Dobříši. A s některými se už začalo na jaře. Lidé, a hlavně řidiči, se tak budou muset obrnit trpělivostí.

Příbramsko by silné bouřky s kroupami měly minout. Počasí ale bude deštivé

6. 5. 2024 | Meteorologové varují před bouřkami. Na Příbramsku nemají udeřit příliš silně, pršet ale bude, nejvíce od pondělního podvečera do úterního poledne. Sluníčko by se mělo objevit až ve čtvrtek.

Obnovení ostrých střeleb z děl: lidé z Jinců se bojí hluku či uzavírání silnic

6. 5. 2024 | /FOTOGALERIE/ Obavy z hluku, uzavírání silnic a omezení vstupu do lesa. Obyvatelé Jinců na Příbramsku vyjádřili své obavy z obnovení ostrých střeleb z děl. Zmínili je na nedávné veřejné besedě, která se uskutečnila na konci dubna. S některými obyvateli dotčených obcí hovořil velitel 13. dělostřeleckého pluku plukovník Jan Cífka. 

V příbramské Hořejší Oboře nechá město vybudovat nové toalety namísto poničených

6. 5. 2024 | Město Příbram informovalo na svém webu o budování nových veřejných toalet v klidové zóně Nová Obora. Budou postaveny nad místem těch stávajících, které byly v minulosti opakovaně cílem útoků vandalů.



Zpravodajství PříbramDnes.cz

VZP: Dobrou zprávou z oblasti prevence je rostoucí účast na screeningových programech

Klíčovou roli v úspěšnosti léčby onkologických onemocnění hraje včasný záchyt nemoci. Dobrou zprávou proto je rostoucí počet návštěvníků u všech třech dlouhodobých screeningových onkologických programů. Jejich cílem je odhalit nemoc v raných ...

Střední Čechy pouští k vodě novou kampaň. Pomocí dvojsmyslu láká na letní dovolenou u vody

Pod názvem Pustit k vodě dnes představila Středočeská centrála cestovního ruchu nový turistický produkt zaměřený na aktivní pobyt u vody i na vodě ve ...

Vodní elektrárna Orlík, po velké jarní údržbě, umí znovu najet za 2 minuty na plný výkon

Orlík, největší česká akumulační vodní elektrárna, je zpátky v plné síle a znovu nabízí energetické soustavě služby všech svých čtyř soustrojí. Po "čt ...

Více než 30 milionů korun míří na podporu malých obcí Středočeského kraje

Radní včera schválili 64 žádostí o dotaci na rozvoj malých obcí do 2000 obyvatel. Největší dotace míří na intenzifikaci ČOV Měšice (1 999 000 Kč). Zám ...

Aplikace PID Lítačka představuje unikátní vyhledávač tras nové generace

Aplikaci PID Lítačka pro cestování v Praze a Středočeském kraji využívají každý den stovky tisíc lidí. Představuje tak nepostradatelný nástroj pro kaž ...



Pondělí 20.5.2024
Středočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes